fy jag blir så ledsen att tänka på det.

Åh jag blir så arg och ledsen var gång jag tänker på det. Du har blivit en helt annan människa vem är du nu egentligen? en gång var du den jag såg upp till och värdera bland det högsta i mitt liv men just nu är du ingen du är tvärt emot den du var mot mig när jag var liten och älskade dig. Jag vet inte vad jag ska säga och tro . Hur kan man förstöra så mycket i någon annans liv du är ju hypnotiserad?

Jag älskar dig men en gång var vi allt för dig vad är vi nu?

nej slut på deprition nu är det snart 2010

Nyårs fin

hahah älskling stod och snagga sig inför ikväll och precis när jag kom in hade han så fin liten kaluffs !:D

Nu ska jag leta fram bekinin för vi ska hoppa i badtunnan halv tolv puss på er och GOTT NYTT ÅR!!!

årets låt

Sanna vänner - Carola
Min låt till fia 2009 helt fantastisk
Jag älskar dig bästa vän genom allt!!


Sanna vänner har man kvar när dom andra har gått
sanna vänner kan man alltid lita på
när du kom behövde jag en vän
sanna vänner kommer alltid igen!



ps. min tröja är nu i sydafrika!

Carola haha yeah ;)

hahah vi tittade nyss på Baksmällan, gud så kul den var, verkligen värd att se
och jag tog nyss en dusch då anders började nynna på Främling med carola. så när jag kom ut ur duschen satte jag på den på högsta volym och nu står han i duschen och sjunger med. hahaha nu laddar vi inför det nya året och de löftena jag ska hålla. Puss och kram på er

min sammanfattning 09 - Uganda var det bästa.

hej alla glada nu är vi på sista dagen under två tusen nio, och snart första dagen på två tusen tio.
tiden går fort när man har roligt. ikväll ska vi ha en underbar kväll med Johan&Sara som de senaste tre nyårs firanden. Det blir badtunna och god mat. grabbarna ska grilla ute. men de var dom själv som sa de och vi bara tackar och tar emot. tänkte faktiskt sammanställa mitt två tusen nio lite smått.


Uganda 28 Januari - 12 Februari

Ja som säkert ingen har missat var jag i Uganda i början av detta året och det var helt fantastiskt, vi besökte skolor, barnhem och vad på tre safari och dom elever som ville fick även åka med på gorilla tracking och självklart har man rest så långt finns det inget att missa. Det var tyvärr det som gjorde att jag kände mig mest utelämnad under resan.
Denna resan har jag inte kunnat beskriva förnågon med rätt ord hur fantastisk den var men de var lätt det bästa som hände under 2009.  Skulle jag vinna mycket pengar en dag så skulle jag åka tillbaka dit utan tveckan vi får väl se hur det blir. tillåter min ekonomi så reser jag iväg med Malin och Caroline januari 2011. men de beror på hur det ser ur med ekonomin fram över. men det är bra att kämpa för ngot. och då skulle resan se ut som såhär.

Reser ner med den då nya Uganda gruppen och reser runt med dom ett tag och sedan volontär arbetar. det är drömmen innan jag börjar plugga men vi får se. vi vet inte vad som väntar 2010 man kanske blir mätt på annat.


Sedan var det då STUDENTEN
också helt fantastisk känsla att springa ut från skolan en sista gång och ordagrant så har jag inte varit där sedan dess får väl se. jag och fia tänkte återvända på den andra Ugandagruppens redovisning, för att fälla en tår och känna glädjen.

EN helt fantastisk Langos sommar.
rest runt lite och sålt lagos med helt galet trevliga människor.
Och min och älsklings lilla semester på öland Underbart där kände man riktigt sommarkänslorna annars försvann tyvärr min sommar ganska fort. i Böda blev det massage och strand promenader det var underbart.

JAG BLEV FASTER I SOMMRAS OCKSÅ

Sommaren försvann ju som sagt ganska fort och på det blev det en resa till thailand / phuket med Erika.
Helt underbart land här blev det inte riktigt som resan till Uganda här blev det sol och bad , shopping, Mys, Massage här också. Vi besökte en ö, koh samet. Denna resan måste jag tyvärr säga att jag skulle velat uppleva med Anders en dag för många kvällar saknades han intill i sängen. jag vill nästan till att tycka att Thailand är Kärlekens Land.!

Sedan resten av detta året har bara bestått av JOBB, JOBB , JOBB och mys , fest.

Tack alla underbara som gjort detta året minnes värt!













KOM PÅ ATT JAG HÖLL PÅ ATT MISSA EN VIKTIG SAK: KALLE FLYTTADE IN HEMMA HOS FAM.LEO


äntligen finns det verkligen tid för riktig ledighet tillsammans!

SÅ nu dröjer det ett år innan jag behöver besiktiga bilen igen. kändes som pengarna flög iväg där ett tag :)
idag har jag vatt hos mamma ett tag och annars har vi mest tagit det lugnt. skönt nu när Anders väl är lite ledig så vi kan spendera tid tillsammans de har bara varit jobb jobb och jobb på de senaste året och under helgerna när jag jobbat har han varit ledig och när jag väl varit ledig på helgerna så har han fixat hos sina föräldrar. så detta är MYS ikväll ska vi göra fiskgratäng och sen kolla på baksmällan. IMROGN ÄR DET NYYYYÅÅÅÅR wiiihu
ha en mysig kväll gott folk för de ska vi...

Jag och Isabella





Avatar 3D

filmen var bra och kul att fått se den i 3d. påminner lite om pokahontas som brossan sa. hahah
men en trevlig kväll och nu blir det sängen för min det eftersom vi ska upp sju imrogn och ombesiktiga bilen för nu har farmin fixat avgasröret. greeat. PUSS OCH GODNATT


VAD VORE LIVET UTAN MAMMA

Jag satt och tittade runt på datorn och kom in på en vän som förlorat sin pappa och tänkte på mig själv om jag skulle förlora mina föräldrar jag fick rysningar i hela kroppen och började nästan gråta. det bästa i mitt liv är mina föräldrar  och rästen av min familj även Anders, hur skulle jag kunna hantera det.

jag vet inte om jag är konstig men flera gånger har jag tänkt, om jag skulle vara med om en bilolyka nu skulle jag inte hinna säga hejdå till alla jag älskar. alla dom som betyder något för mig.

Flera gånger då jag och mamma har bråkat har jag inte kunnat ge mig ut för jag känner skamm om något skulle hända henne eller mig då att aldrig hinna säga förlåt till dom man älskar de skulle ju vara fruktansvärt tänk då om jag skulle levt vidare och kännt skam för det jag sa eller gjorde " visserligen tror jag kanske inte små bråk skulle göra skillnad" Därför är det väl så underbart att kramas då känns kärlek i hela kroppen och man vet aldrig om det kan vara dn sista så var rädd om alla som betyder något...
KOm just på hur många som verkligen skulle förstöra mitt liv om dom dog !!!










klar vaken klockan fyra inatt...

tjena alla trötta.
jag vaknade och var helt klarvaken klockan fyra inatt, eftersom jag inte kände att datorn intresserade och de inte fanns så mycket annat jag kunde göra så fick jag så snällt försöka somna om och de gick efter ett tag. sen ringde min väckarklocka 05.55 så då var det dax att åka upp till pappa, käkade lite mysig frukost med päronen och sen for vi upp till berga för att besiktiga bilen gick bra men de var lite illa med avgasröret så vi körde och köpte de så pappsen får sätta på det i eftermiddag sen for han till jobb och jag for hem.Men min söta påg sover såklart fortfarande så kanske ska krypa tillbaka ett litet tag.
Ikväll blir det bio i ängelholm med Joel och Patricia först mat vid 4 .


Puss och kram

Inte Lyssnat på denna låten på gud så länge och den e så fin..


bästa sättet att använda sin lediga dag.

idag har det ju varit fika med fiia♥ & amelie& pamela
blev den underbara lax mackan på EP and i love it. seda blev det en sväng i julstressen på stan,
hittade inget mr än vantar. sen tvättade jag och amelie min bil som ska på besiktning imrogn. hahah galet kul :D
Nu sitter jag och tar det lugnt framför tvn och kollar barnfilm :)


måndag och snart nyår!!!

hejsan..
vaknade flera gånger i morse av att dadda ringde men tillslut tog jag tag i skinnet och drog upp mig själv..
nu sitter jag och väntar på att amelie och kalle ska komma hit så får anders passa kallae och vi åker och hämtar fiiia♥ & Pamela och sen blir det fika.

hoppas det blir mysigt.  snart är det nyår. wiiihuu


Charad SPELET- grymt bra julklapp

Det blev Fondue ikväll och hur gott är inte det fick sitta hemma i lugnet också.
senare efter lite bus kom amelie och kalle hit och vi spelade charad spelet jag fick av min bror i julklapp, tiden sprang bara iväg och nu är klockan snart halv två och det är dax för mig att sova."man skulle egentligen filmat för de var riktigt skoj..". imorgon blir det en fika på stan med amelie&pamela ska bli mysig men skulle vilja ha med min lilla fiialotta men hon svarar inte på sin lur ikväll får ringa henne imorgon bitti ist och hoppas på att hon inte ska jobba som hon säkerligen ska i julstressen på väla!

tänkte bjuda på lite Luriga bilder på de nya lakanet och på min knäppa sambo!


GALET GLAD FÖR LAKANET"love lila" och sedan råkade visst morgonrocken jag fick av anders mamma också ligga på sängen.






HAHHA thai sömn






Fonduegrej

Tjabba tjena hallå .

Uttråkad varit på väla hela förmiddagen med anders amelie och kalle
de är ju mellandags rea och alldels för mycket folk så vi var där 2 ½ timme hann med att käka lite också. Fixade en ny tröja nya underkläder och ett par örhänge sen handlade vi ett nytt påslakan och lite så. och en klämma på glitter hos fiia.

och just kom jag och anders på att det skulle vara kul att åka till Oasen och äta ikväll, men de är ju såklart stängt idag, så då kom vi på en sak till. vi handlar en FondueGrej yes yes anders fick presentkort på 700 kr på Ikea av mina päror så ska se vad man kan finna där annars skulle det vara lite kul med nya tallrikar känner jag :) hahha får väl se..

Puss och kram på er!


De finns ju tyvärr folk som snackar för mycket....

Igår var verkligen en trevlig kväll god mat och trevligt sällskap. tur jag slapp det jag verkligen inte ville.
men sen får jag verkligen ångest varför folk snackar så mycket! jag tänkte att detta vore bäst för dig om de inte talades om överhuvudtaget men sen finns de ju tyvärr folk som snackar för mycket.

en trevlig kväll iaf startade med trevliga tjejer hemma hos pamela och sedan gick jag fiia och amelie vidare till anton.
mkt mkt mkt trevligt tyvärr slog de lite väl slint där för mig men senare började vi traska ner i stan och mötte upp älskling, kalle, johan och sara. och det blev en trevlig kväll
hahahaha jag hittade en femhunka! gach så de blev donken för gänget mumma.


Idag vaknade vi vid tio för mammsen ringde Farmor skulle komma och vi skulle ha lite jul hemma igen så pappa fick hämta oss och där blev käk och mys och jag är fortfarande mätt ojoj...fick en ny samlar tomte som jag verkligen älskar när jag var yngre var de tyvärr nte lika uppskattat men nu älskar jag dom små tomtarna i min bokhylla och de bästa är att det står vilket år jag fick dom, har sedan jag var liten men har bara plockat fram sedan 2004. Kul :)

sen kom Anders Mormor&morfar mamma&bror Moster&kusiner  på besök vid halv fyra trevligt lite kaffe och så på de. sen åkte ame och kalle :/


tänkte bjuda på lite av pamelas bilder från gårdagen.

Puss och kram nu ska det bli en mysig kväll för det behövs verkligen !!






Tack bästa vän för att du vet vad jag tycker är äkligast i världen!!!
fötter är inte min sak, får klökningar!




här har vi tre tjejer som jag inte kan vara ledsen när jag tittar på!!
LOVE

Jag lovade ju en bild på mina älsklingar!!!









fest kväll

ikväll blir de först att fira pamela ska bli super !!!!! och sen stan med trevligt folk..
idag kommer min snutta till helsingborg, och de ska bli najs..
fick en massa saker till bilen igår i julklapp sånt som jag inte begriper mig på egentligen men de är gött då har man de också.. men julaftonen blev inte lite kul som när man var liten !! utan ander detta året några timmar och de var inte kul!!!
idag har han fruktansvärd nackspärr så vi smörjer med tigerbalsam gång på gång:/ inte så kul att gå med snett huvud på stan !!

Puss på er!!!!
WEEEIIE fiiia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

GOD JUL ... bästa julklappen har jag fått av mig själv.

Hejsan gott folk..
precis fixat mig och ska snart åka upp till mamma och pappa för att titta på kalle..
är det någon som inte kollar kalle anka på julafton!!! isåfall undrar jag Hur man kan missa denna högtid!
vad vore en julafton utan kalle? Ingen jul alls?

Var på Familia i morse för att inskaffa lite presenter till anders kusiner så det frukost där på ett fik Mys!!!
Jag KÖPTE NYA LIIIIILLLAAAA skor! som många vet är skor lite av de jag tycker är mest roligt i livet och nu var jag ju faktiskt tvungen att ha ett par skor till nyår så de blev ett par lila helt grymme fiina!!! LOVE IT de får bli en julklapp till mig själv och ännu så är de den bästa jag har fått hittills vi får se vad de blir för bra ikväll..
foto kommer på skorna sen. Handlade även en klänning till nyår! yeah äntligen är jag ute i tid.

NU drar vi PUSS PÅ ER OCH HA EN UNDERBAR JUL
hahah jag har gjort massa goda gärningar redan idag och hälsat många god jul hahah sjuk!

IMORGON KOMMER AMELIE ... FY fan vad jag blir glad av tanken
då kan de bara bli en riktig jul ..

älskar er puss

LJUST ELLET BRUNT ELLER LUGG!!!!

Har funderat lite kanske de skulle bli lugg igen för lite omväxling innan hade jag alltid brunt eller någon annan färg i håret kunde färga de var varannan vecka sen bestämmde jag mig för ljust och har haft de ett jädra tag nu men vill verkligen ha förändring " ska jag klippa lugg igen" ska jag färga de brunt igen" många frågor jag ställer mig själv men kan inte bestämma mig? eller ska jag ha kvar det som jag har det nu. HMMM skulle ju vara kul att ha ny frisyr till nyår men då måste man ha hunnit börja trivas i de också.



LUGG                                   BRUNT                                  SOM NU




HJÄLP MIG!!!!

är man dum i huvudet får kroppen lida ;)

så nyss vaknat och tagit mig en dusch snart på med sminket och sen iväg till väla men jag ska inte göra som alla andra galningar idag jag tänkte istället kolla lite nya underkläder och Jul och nyårs klänning.
Kul när lönen kommit in ;)

Messade med Godfrey igår och jag måste säga att han är den personen jag saknar mest från Uganda resan
de är lite han jag vill åka tillbaka för att få träffa en gång till, för att se hans liv på riktigt, träffa hans morfar.
Han arbetade i en liten shop precis intill där vi bodde på Backpackers och då hade vi inte bra kontakt men här hemma har vi sen kommit varandra närmre de är kul att följa hans liv.


>Surviving Christmas

Nu är de Surviving Christmas som är väldigt kul. såg den en kväll i thailand hahah



Amerikansk romantisk komedi från 2004. Det blir både galet och förödande när den rika företagsledaren Drew Latham beslutar sig för att hyra en familj över julhelgen. Drew har tröttnat på att fira jul ensam och ger familjen Valcos ett erbjudande de borde ha sagt nej till. Deras irriterande gäst och hans orimliga krav gör julfirandet till en mardröm.

idag är det ingen vanlig dag för det är andreas födelsedag HURRAAA

Mat mat mat!!! mums ikväll blir de spagetti och köttfärssås ;)
mateen är klar men älskling har fastant i kön på maxi de var ju lite värre ;)
Idag fyller anders lille bror år som vi firade i lördags Nice någon som inte tycker om att fylla år lixom och det var något alldeles extra när man var yngre då man alltid visste vad man ville ha i present.


GOD JUL nu kommer snön tillbaka till helsingborg



Okej nu är jag kanske världens blondaste men jag har faktiskt inte tidigare uppmärksammat att snön verkligen ser ut som på vykort hahahaha la visserligen märketill de idag och de är väl en bra början på ett smart liv;P
hahah Puss på er och GOD JUL





Uganda landet som slog mitt hjärta i bitar

Har skaffat dom sista julklapparna idag till min sida av släkten och när Anders väl är redo ska de köpas leksaker till hans kussiner. SÅ nu blir det att slå in paket :) SNART ÄR DE JULAFTON
han glömt att handla julklapp till paket spelet ojojoj



Titta denna underbara jag älskar verkligen låten och när jag satt och klickade runder så fick jag fram denna med inslag från Uganda.. kanske var menat ;) vem vet...?



Världens svarta befolkning...

Var det någon som missade Blood Diamond igår, den är ju verkligen så bra och allt detta svartafolk, dom är så vackra jag skulle också vilja ha en svart liten bebis en dag :) med ett mysigt krulligt hår. men de blir nog lite svårt med de. Men jag vet inte varför men de ända ordet jag får när jag tittar på dom är vacker befolkning. vacker och inte något annat.

Idag verkar det inte vara något direkt tidsfördrivande på tvn så Anders somnade för ett bra tag senn i soffan.
Och för mig blir ögonen suddigare för var gäsp ...

Hade en jobbig diskution igår med mannen om att jag verkligen vill tillbaka till uganda jag menar inte för flera år eller flera månader jag menar för ett antal veckor och jag vill verkligen med hela mitt hjärta att han också skulle vara med mig. men han är bara intresserad över solsemester just nu, vi kan väl göra de när vi blir äldre?

Jag vill göra de nu!!! Nu!! de är nu man har minnena starka kvar av alla underbara människor vi träffade och lärde känna, det är snart ett år sedan vi åkte till Uganda. det är inte bara Uganda jag skulle vilja resa till  just nu men jag är inte lika sugen på alla dessa länder där det är hur vanligt som att svenska turister besöker jag vill träffa folk som ser alla dessa vita turister på tv och som har en lycka i blicken utan stress....




Trött på dettaa

Känner mig såhär idag--->
Haft klabb med bilen hela dagen så jag får klättra från passagerar sätet över till mitt säte BAJS bara de! men pappa säger att de är jag själv som klabba till låset hahah lagom pinsamt så får väl vänta tills vädret blir bättre så lagar den sig själv :D sen fuckar sig datorn nu för jaginte har något minne kvar :/ varför?
aja

annars har det varit jobb hela dagen med lite kunder.
Fick julklapp av chefen ett stort polly paket MUMS hahah och när ska man hinna äta upp allt de? snacka om tröttsamt!;)

schysst kväll

Jobbade till halv tre idag kändes skönt sen när jag kom hem och skulle försöka sova lite gick de inte och sen ringde fiia och ville att vi skulle med till Emil ikväll och en kväll med fiia tack jag sällan nej till.
Men vid sex skulle vi vara hos anders föräldrar för hans lille bror fyller snart år så det blev lite kalas där och sedan åkte jag raka vägen till fiia och hämtade henne och sedan hem till emil. trevlig och lugn kväll kom hem vid halv ett och de känns underbart för börjar jobba klockan tio imrogn.

på onsdag blir de bingolotto hahah !! <3
Om blickar kunde döda!! <3


Nu är de raka vägen i säng. Puss och kram på er
här får ni en riktig snygging bild"iaf på fiia" MUHAHAHA kolla min dödar blick:P


Man förstår inte vad man har föränn det är borta!

Kvällen har varit underbar vi fixade ihop fläsk ytterfilé med potatis klyftot MUMS
sen blev de mys under täcket med film imrogn blir det som sagt jobb igen och kl är 23.39 nu så borde dra mig mot sängen men vägrar sabba en mysig fredag för jobb men känner att jag behöver sömn just nu.
efter jobb imorgon ska vi fira anders lille bror som fyller år såhär i julefriden.

Pratade med Amelie innan och då får jag bara tankarna på hur det såg ut för ett år senn då du bodde här med mig var varannan helg. Jag saknar dig riktigt mycket men snart är du back men inte som innan!! ♥
Då var vi ute två dagar i veckan och jag jobbade mrogonen dagen efter och efterskolan var de samma jag har inte kännt dig mer än precis ett år och de känns som hur länge som, alla som träffar oss tror vi känt varandra sedan vaggan som i sommar när vi kunde skoja till de i langosVagnen och säga " nej men vi har bara känt varandra i ett halv år" hahah vi kom varandra jätte nära på bara EN kväll!!!

Man förstår inte hur mycket något betyder föränn det är borta!!♥

Puss och kram på er och sov gott ;)



Min tröja är där men inte jag...

Vaknade vid tio idag av att emilie ringde och sa att jag ine skulle jobba så det blev en ledig dag med julbak med bror!
mkt trevligt dock knäck i hela micron så de fick bli på spisen sen istäället
sen upptäckte jag att Sofie en tjej vi träffade när vi var i uganda hade på sig min tröja och hon är just nu i syd afrika och dit vill jag också! vi får väl se om de blir någon dag eller ej men tröjan är där och jag hade till och med glömt att jag gett den till henne såå KUUL :)
också fått reda påa tt nya Uganda gruppen kommer iväg i slutet av januari dvs för ett år senn var vi hel spännda på att vi snart skulle åka och nu är jag så fruktansvärt avundsjuk på att dom ska vå åka och träffa alla dessqa underbara människor som vi lärde känna och känna alla dessa underbara kännslorna!
JAG VILL TILLBAKA NUUUU och inte om de skulle bli om ett år!!!:/

ikväll blir de en mys fredag eftersom jag börjar tidiare imrogn på jobb än vad jag har gjort under hela veckan.
så de blir tv och mysig mat :) NU kommer Pina till sverige också ska bli trevligt och kanske få träffa henne :) <3



fy f--n vilken mrogon

Vaknade nio idag för jag skulle flytta bilen och när jag kommer ut tröttare än bara den så möts jag först av att någon ställtsig 30 cm från min bil och sedan att jag inte får in nycklen i bilen men inte nog med de sen var dörrarna fast så jag kom inte in... detta probleme var löst efter sådär en timmaa FAAAN
jag har lärt mig en sak och de är ju att jag doock inte har allt i handväskan ;)

hhah snart jobb först ta en dusch
Men fy vad kallt de är ute idag
PUSS OCH KRAM


Snön lysser upp livet

idag har snön även laggt sig i helsingborg och jag känner mig som när jag var liten...
tänker dock inte bara på mig själv utan tänker på barnen på dagis GUUD minns ni när man var liten och den första snön kom jag minns de som såhär

de var nästan samma sak vart år när mamma väkt mig och stefan vi stog i fönstret och kolla ut som små kattungar när dom ska få mjölk vi kunde stå och titta länge sen blev kvällarna sena ute i snön och jag vet inte hur många gånger vi gjort snögrottor och även i snön som plog bilen dragit in i vägkanten den grävde vi oss igenom. de är stunder då jag själv längtar efter att få barn och få gå ut och vara som ett barn i snön igen.

Jag har börjat älska kylan igen det handlar ju bara om att ha på sig rätt kläder.

Förästen jobbade till halv fem idag och sen foor jag hem till mamma för att träffa hela familiaaa
Stefan kom hem i morse så åkte upp på en fika i förmiddags innan jobb.
Ikväll blev det iaf traditionen att klä granen tillsammans så alla syskon och respektive var samlade Underbart och de kändes verkligen som Julen var här nu är de ju ett barn i familjen också så de känns riktigt mysigt de fanns saker som sades som gjorde mig förvånad men jag älskar verkligen dessa samlingar när vi syskon och respektive samlas för de känns helt underbart...
Julen  blev klädd och maten var super.Jag och anders fick iväg julkort idag också SUUUPER
när vi skulle åka hem från mamma och pappa fick man borsta alla rutor flera gånger för när man var klar med den sista var det ett nytt lager på den första rutan ;P

vi har fått klart julgranen hemma idag också och om jag får sga de själv är det riktigt julmysigt i vår lägenhet nu..
ÅÅÅH snön gör mig glad :) de är så ljust och fint ute.

På onsdag har jag och fiia planerat att ha BINGO kväll låter de sjukt elleR? hahah häftigt.

Nu tänkte jag hoppa ner i sängen och hoppas på att vägen är plogad till imrogn när jag ska köra till jobb :)

PUSS OCH KRAM PÅ ER








Hittade även väldigt gamla bilder!!!!


Reste till Afrika och räddade liv

Reste till Afrika och räddade liv



Som barnmorska har Elisabet Jensen varit med om att ge många barn liv vid sjukhus i Danmark och Sverige.

Förutsättningarna i den rika delen av världen är helt annorlunda än i det fattiga Afrika. Medan barnadödligheten i samband med förlossning i Sverige är cirka 0,3 procent är motsvarande siffra 6-7 procent i Tanzania, som hon nyligen besökt.

— Varje dag dör 25 000 barn under fem år av sjukdomar som man hade kunnat förhindra. De flesta av dem bor i länder söder om Sahara och malaria dödar många av dem, säger Elisabet Jensen.

Hon bor i Helsingborg sedan 1995 och gick året därpå med i Helsingborg Inner Wheel-klubb, där hon varit sekreterare och nu är president. Det är genom det engagemanget som hon blivit inspirerad att göra något för barnen i Afrika.

— Min man är med i Rotary som arrangerade resan till Tanzania med 22 personer från England och vi två från Sverige. Sjukhusmaterial för tre miljoner kronor hade skänkts av frivilliga och vi kunde för pengar insamlade av Rotarymedlemmar renovera en operationsavdelning vid ett utslitet och primitivt sjukhus på en ö i Victoriasjön.

— Sjukhusets två läkare ska betjäna cirka 350 000 människor. Varje år föds cirka 10 000 barn och bara en barnmorska är i tjänst i taget. Första dagen fick jag tjänstgöra som barnmorska tillsammans med en tanzanisk barnmorska. Vi räddade en liten skendöd för tidigt född flicka till livet.

— På en mamma gjorde vi ett akut kejsarsnitt där barnet hade dött. Vi räddade mammans liv genom operationen.

Rotary-expeditionen hade också förberett en kampanj mot malaria och delade ut broschyrer på swahili. I dessa förklarades hur farlig sjukdomen är, symptomen på malaria och hur man kan skydda sig.

— Vi sålde också myggnät och det fanns en baktanke med att ta betalt. Om de var gratis så använde man dem inte.

— Resan till Afrika var en annorlunda semester och en fantastisk upplevelse, sammanfattar Elisabet Jensen, som redan ser fram emot nästa samarbetsprojekt mellan Inner Wheel och Rotary.

— Nästa år ska vi åka till Indien och vaccinera barn mot polio. Rotary har på så sätt utrotat polio i 121 länder. Fyra länder återstår.

 

 

Intressant inlägg i hd.se

 


101 kattfrågor.

Man får väl ta sin roll som matte och läsa igenom lite av boken vi fick av anders farmor förra julen om många olika katt frågor tror jag börjar kunna förstå mina älsklingar lite bättre nu :) faktiskt ganska givande och kul att läsa den så fortsätta sen.

idag har jag varit en sväng på väla med Morgan och skulle kolla present till caroline men de blev ingen sådan idag ist blev det en liten överraskning till älskling och kalsonger till Morgan.

jag vet inte om jag ska ge denna lilla överraskningen till honom nu eller om jag ska vänta till julafton i och med vi inte ska ge varandra någon denna julen mer än att lägga undan pengar till resan i sommar så skulle de kanske bli lite roligare att få något litet iaf men jag klarar inte av att hålla mig så jag får se hur det blir :)

Precis busat lite med fluffen för en gångsskull :) så han somnar väl snart igen.

ikväll blir det rästen från igår "taco paj" som var svin gott och kul med lite nytt ..

Puss och kram på er!

Nästa fredag blir de femkamp ska bli dö kul



Lussevaka försvinner nog med åldern?

Tanken var att vi skulle ut ikväll men de blev tv kväll me fia och adam  och senare kom cecilia nu har vackra paret gått hem och cecilia har somnat i soffan men strax ska vi hämta Morgan som tog mitt parti ikväll så då får jag väcka cecilia med ett glas vatten i huvudet men nja kanske inte i och med vår soffa är av tyg.

Kvällen igår blev lyckad en mysig festkvll som slutade vid ett och de känder perfekt eftersom jag började jobba kl 10.

Har funderat på om Lussevakan försvinner ju mer mogen och torr man blir? men allt med festande och sånt attraherar mig inte på samma sett mer de gör mig trött . kan väl vara trevligt att ta någon drink men att supa som uden gymnasie tiden gör mig trött :D Börjar man bli gammal? kanske tid med barn i och med jag triivs utmärkt att mysa framför tvn och bara ta det lugnt och äta med vänner på helgerna???
hahah ne nu ska jag dra mig PUSS PÅ ER



vilken mängd ska man dricka för att supa bort huvudvärken och för att inte få ont i huvudet av spriten imrogn?

härligt idag har jag vatt leig men fick gå upp kl nio då pappa ringde och ville att jag skulle vara på berga om 20 minuter och byta däck på bilen och fixar han så är det klart att jag kommer på bumsen så där satt jag i 20-30 min oc sen åkte jag hem till mormor och morfan eftersom jag inte varit där på väldigt länge så de blev lunch där sen åkte jag hem och sov från två till 4 sen var jag tvungen att hämta cecilia på ättekulla industriområde :)

ikväll blir de partaj har lite förfest med Älskling cecilia och joel nu sen blir de utgång och imrogn är de jobb och LUSSEVAKA!!! hellyeah

fan mitt huvud spränger vilken mängd ska man dricka för att supa bort den och för att inte få ont i huvudet av spriten imrogn?

nej nu får jag vara social .. ha en bra kväll

JAG SAKNAR DIG SOPHIA jätte mkt mkt mtk men vi ses imrogn så ska jag krama sönder dig :D ♥

ska trtäffa carro ute ikväll också så då blir de alltid lajbans!!!!!




en dags helg

så vad skönt då har denna dagen entlgen gått fort också
ikväll ska jag köra älskling till personalfest och sedan träffa cecilia och thomas ett tag, behövs just nu. imrogon är jag ledig och de ska bli jätte skönt sen jobb lördag men skit i de kan sova ut på söndag :)
så nu täkte jag göra något HEMSKT tänkte hoppa in i duschen och ta slut på de sista vattnet ihelsingborg. :/ ne får se om jag verkligen har hjärta till de..


men imrogn ska sötnosarna så jobb ha lucia uppvisning och skulle egentligen vilja sticka dit så vi får se :) ♥

jippii

Ja dagen har haft både tårar och glädje... eftersom jag har ganska kännsliga föräldrar och en mamma som är nästan lika mörkrädd som jag har de blivit så att dom tyckte som jag en bil vore nog vara bra ide nu..

ja detta som en första bil ska nog funka :) nu blir de tv och imrogn blir det öppning.
och fredag är jag ledig så tänkte baka nya lussekatter som tog slut ganska fort och städa bilen lite extra :)







receptet fick många pluss av mer än mig...

hade ju som sagt anders mamma lillebror och farmor och syster till henne  här på besök ikväll det blev trevligt med wook och sedan tog jag fram lussekatterna och skulle se reaktionen och receptet verkar vara super även hos de gamla som kan allt de där med bakning..

nu är de tv med älskling sen blir det sängen så tidigt som möjligt ikväll.. puss puss

Lussekatter receptet var great!!

klar med baket och har fixat till de sista innan anders mamma kommer så ska vi starta med maten.
Receptet blev bra men att man är lika dum var gång och gör dom stora så dom sväller och bli lika stora som statoils lussekatter .. :)




BAK BAAK BAAK

jag skippa sängen klockan är ändå ett så jag tänkte på gästerna ikväll så startade med lite lusse bak och vet ni vad, någon som inte tänk på att de är lusse vaka nästa vecka :D

Degen gäser så jag skulle kunna ta en snabb tupplur ;)




RECEPT.. kommenterar strax om de var bra eller anus. CIIIAO

Ingredienser:

100-150 g margarin eller smör
50 g jäst
5 dl mjölk
1 dl socker
1/2 tsk salt
ca 1,5 liter vetemjöl
2 pkt saffran (1g)
1-2 ägg
1 ägg för pensling
Russin


Smält fettet. Tillsätt mjölken och ljumma tills det är 37 grader

Smula ner jästen i degbunken. Häll i lite av deg spadet och rör om tills jästen är upplöst.

Lös upp saffranet med lite av deg spadet.

Tillsätt resten av deg spadet, sockret, saltet, uppvispat ägg och det mesta av mjölet.

Arbeta degen tills den släpper bunken och tillsätt eventuellt mer mjöl.

Strö över lite mjöl, och låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek (ca 1 timme).

Häll upp degen på mjölat bakbord och knåda den till en till en lätt, smidig och ganska lös deg.

Forma lussekatter

Pensla med ägg och garnera med russin.

Grädda mitt i ugnen 8-10 min 225-250 grader.





babe... before its to late..

SOV TIME

hade öppning idag och slutade vid 10:45 skönt då kan man dra sig tillbaka till sängen ett tag och ikväll ska jag laga mat med anders mamma och sen kommer hans farmor och hennes syster också på besök. de ska bli trevligt.
nu kallar sängen på mig igen så ha de så bra ♥

förästen jag hittade en dikt som gjorde mig tårögd varför ska de behöva vara så, jag har alltid velat ha barn ända sedan jag var ca femtion men även för mig finns de grännser man får inte bara tänka på sig själv. det finns många som klarar det tidigt men jag skulle inte vara en av dom el jag vet jag skulle klara de men man ska vara redo som individ också...

dikt av: Stina Palmqvist

Mamma, kan du svara
Varför är det så?
Varför blev jag konstig, varför kan jag inte gå?
Alla springer runt här och har jättekul
Jag vill inte stå och titta på och vara ful

Pappa, jag vill veta
Är du arg på mig?
Är jag inte dottern som du hade önskat dig?
Jag vill vara ditt barn och jag ska bli bra
Men vad blev du arg för och vad var det doktorn sa?

Storasyster snälla
Säg nu som det är
Har jag inte mest varit till en massa besvär?
Jag är ingen riktig lillasyster jag
Jag som måste sitta i min rullstol varje dag

Morfar, jag är ledsen
Att jag inte går
Men jag har ju ändå tio fingrar, tio tår
Hoppas du och mormor älska´ mig ändå
Om jag kunde springa, då skulle jag göra så

Varför känner barnet
Skuld för att hon är?
Jo, för att hon glömmer att alla vill ha na här
Det är riktigt viktigt att man alltid minns
Varför man är född hit
Att man lever här och finns





jag älskar den du är inte den du vill vara!

Jag vill inte tro det är sant men skulle du vara sjuk skulle jag inte lämna dig i skiten...
men vem kan lura en vän och förvränga sanningen om vad som händer i livet och sen ha mage att kalla de bästa vän. nej jag släpper de nog inte på länge de går inte man ser de som var inte hur de är nu.
för mig är du fortfarande någon jag tycker om men jag kan inte acceptera mig själv att ljuga för dig och låtsas tro på de. säg mig bara sanningen så tar jag inte reda på de från någon annan och har jag fel så rätta mig och visa mig de, du förlorar massor på detta annars skulle jag kunna acceptera din kärlek igen men utan ditt eget ord och din förlåtelse skulle de bli svårt. Låt den du en gång VAR kliva fram för de är den jag älskar inte den du spelar.!!



Dagen har varit mysig efter skridsko åkningen blev det inte bakning det blev en rwanda film som inte går att hålla inne tåren för. och även massa prat sen om Uganda resan and i love it..



Carro på hal is thats it...

blev skrillor som sagt med fiia och carro.. men även med fias pappas familj och carros bror och vän trevligt fick vi taxi hem och slapp promenera i kylan.. de gick väl bra höll mig på benen stabilt tills de kom en unge flygande och nästan fällde mig. de gick fint ett ben klarar man sig på.. Trevligt sen tänkte vi tjejer fixa lite käk till grabbsen när dom kommer hem så får väl se vad de blir på listan..

diska upp lite nyss i köäket så vi får plats :) men de blir kanske skrillor med bror nästa vecka också vi får se.
ne nu skippar jag detta så hörs vi. Puss



Bambi på hal is.

Kvllen slutade tidigt för älskling igår som somnade i soffan när vi andra kollade på film men han hade varit igång och flyttat hela dagen så han var värd de sen när jag vill gå och lägga mig ringde hans pappa och skulle bli hämtad.bra nyheter från den sidan :) så vi får väl se hur de blir med den saken. jag hade iaf jötte svårt att somna kunde inte sova förän anders var tillbaka igen , sängen har aldrig kännt så stor och tom utan honom där förr så sen kom johnblund iaf :)

Idag blir det skridskor, kalla mig Bambi, som boken jag läser för barnen på dagis Bambi på hal is haha
inte åkt skridsko sedan vi var på isbanan med skolan så  de ska bli kul :) sen något bak eller så vi får se var dagen tar oss. men Carro ska komma med tåget halv tolv och när vi tre träffades sist och senast jag pratade med henne i telefon gick munnen i ett så de kommer bli en pratig dag. PUUH ;D jag gillar ju inte sncka ;)
men hoppas på massa uganda prt för de gör mig lycklig








en bortskämd dag.

denna dagen vill jag kalla  MIN dag
fick sova till jag vaknade och sen var jag hemma och bara sträckte på mig tills jag kände ne men om man skulle ta tag i livet och handla lite nya kläder så jag for upp till mamma och hämtade bilen och körde till väla där jag hann in på cubus och hade smällt 2 lax när jag kom ut men som jag och lotta sa ibland får man faktiskt unna sig något och de gjorde jag idag. de blev inte ullared imorgon så därför fick de bli väla idag ist sen var jag inne på djur affären för att handla mat till mina små älsklingar fick hjälp av en gammal vän som sa att fodret vi haft tidigare inte var lika bra som ett annat för de var mer kött och billigare pris på de andra så jag fick två test påsar en mot hårbollar"till min tjockis katt" och en med tonfisk. kom hem och skulle se om dom diggade hårbolls maten och de var INGET dom hade hoppats på att få smaka så jag hade väl tur som inte handlade en säck för 700 då skulle de bli en dyr resa med kattmaten denna månaden.. men ska testa den med tonfisk och hoppas på att den blir bättre sen..


Nu blir de mys käk med fiia och adam och självfallet honey som jag inte träffat senn i morse :/
sen blir de robinsson ;D GREAT

slapp helg som de vore den sista i livet.

Vaknade vid nio med anders och fick beskedet att jag slapp hjälpa till med flytten idag i och med jag är sjuk så jag har haft planer hela förmiddagen på att dra mig till väla och handla lite nya stuffs men om de blir ullared imrogn vore de ju döö dumt så får väl se. jag känner för en riktig chilll dag men jag blir så sjudundrans rast lös så därför blir de väl väla och kika ändå har lite saker som måste köpas där ändå.  hatar vara lite små sjuk för kroppen lägger av lixom :S

Ne ha en trevlig helg för de ska fan jag ha. SKA TA VARA PÅ DESSA TVÅ DAGAR som de vore de sista  :D ♥

jul städning och jul bak

Idag har jag varit piggare än vad jag vatt sedan kylan kom till sverige så jag städade hela extra rummet. SUPER SKÖNT NU EFTER. och alla ljusstakar och tomtar är uppe. Vi behöver bara en julgran för julkulor har jag nu inhandlat :) sen ska jag hem till mamma imorgon och söka igenom vinden efter lite samlar tomtar som farmor har sparat ihop till mig sedan jag var liten vart år. jätte fina och står vilket år tomten kommer ifrån på var och en :) ska se om jag hittar dom.

Jag är så trött på att inte lite på dig. man ser hur du ljuger och du ljuger så du tror dig själv.
jag är en människa och känner skam för jag inte gör detta för dig. men vad gör du för mig just nu?
du finns inte mer du är borta med vinden från mitt liv. Du kom och gick.
I mitt liv de senase åren kan jag säga som så Killen stannar men vänner kommer och går!
jag trodde du var en vän som skulle följa mig genom livet och jag önskar dig all lycka men denna stilen du kör just ni vill jag inte ha. DU kommer med dålig energi och jag har alltid fått höra att vänner ska ge en posetivenergi ananrs kan de va.

Anders har nu somnat i soffan och sängen kallar för en dag imorgon.

MEN VET NI VAD.... Ska åka skridskor och julbaka med fiia och carro på söndag ska bli ännu en spetts i Julstämmningen.



Snart ett år sedan vi var i uganda. känslan är lika stark av att komma tillbaka som den var veckan efter vi kom hem.

kallt kallt kallt

ska snart till jobb och de är SÅÅ kallt ute de blir bara mer och mer mys stämmning i lägenheten, fått upp några fina tomtar idag och har kommit på mig själv att de ända jag tittar på i affären just nu är TOMTAR har blivit lite tomte galen :) och älskling har lovat att de ska bli en gran detta året ändå :)

Hittade ett par fina timberland skor idag men de var en storlek för små ATTANS dom skulle sitta bra på foten i kylan på jobb annars. får söka vidare men skulle så gärna vilja ha denna skon.
Nu Måsta jagf springa iväg till ett ärende på banken :D sen börjar jag . Ciiao


första december!

Jobb och stängning ännu idag men fick prata med ame när jag skulle stänga och vara själv i mörkret så det kändes lite mer som hjälp. fast hon var i telefonen och är i kalmar :/ men snart i helsingborg igen om 25 dagar :) räknar;)
Men fy man märkte verkligen att det var 1 december idag det var så kallt så jag fick slänga på mig termobyxorna när jag stod ute idag vågar inte tänka på kylan hur den kommer bli senare under vintern på dagis då :) men kör till.
till och med frost på bilfönstret när jag satte mig i bilen sen. MYYYSIGT.

Var  på djursjukan med kalle idag så han fick sin ett års vaccinering. Han är jätte rädd för stora hundar och när vi satt i väntrummet morrade han jätte mkt på de andra hundarna som satt där. PINSAMT han tror han är en stor ROTTIIS :D ♥

Jag är den sortens människa som har lätt att acceptera alla människor och dömmer aldrig.
men sedan svårt att ta dom som riktiga vänner om man inte kan prata. FÖR MIG ÄR VÄNSKAP SOM ETT FÖRHÅLLANDE. Kan inte den ena Parten SNACKA OM NÅGOT ÄR FEL ska de heller inte vara ett förhållande!
Man ska kunna prata och inte bara fly iväg från problem för då skiter sig alltid ändå.
VARFÖR ska jag vara en vän om du inte kan behandla mig på ett schysst sätt!? NEVER
detta kallar jag vid detta laget kompis, inte en vän för mig.

De sanningar som vi inte vill höra, är nyttigast för oss att lyssna till.






tidig morgon

kl är halv åtta men de är mörkt som när jag gick och la mig "trist"
ska iväg ett ärende till stan och sen till mamma så de var ju trist jag skulle göra de
idag när jag väl nte börja för'n ett, aja man ska inte klaga :D

nu ska jag slänga på sminket ciiiao

RSS 2.0